2021 ‘de Yeminli Tercüman Nedir? Yeminli Tercüman Ne İş Yapar?

Yeminli tercüman personelleri, noter huzurunda mesleğe dair yemin prosedürünü yerine getirmiş tercümanlardır. Çevirecek olduğu belgelerde bilgi yanlışlığı yapmayacağına, müşterisini aldatmaya yönelik yaklaşımlarda bulunmayacağına ve belgenin içeriği ne olursa olsun tarafsız çeviriler yapacağına yemin ederek noterden yemin zaptı alan her tercüman, “noter onaylı tercüman” sıfatı ile hizmet verir.

Ayrıca noterden onay alma işleminin gerekli kıldığı bazı şartlar mevcuttur. Bunların başında ise tercümanlığı yapılacak olan dili bildiğine dair belge sunma şartı yer alır. Tercumix bünyesinde hizmet vermekte olan yeminli tercümanlar ise bunlar arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir.

Almanca Yeminli Tercüman Nasıl Olunur?

Noter onaylı Almanca tercüman olmak isteyenler ilk olarak bazı yeterliliklere sahip olmak zorundadır. Fakat yeminli tercüman olabilmek için dil biliyor olmak tek başına yeterli değildir. Yani Almanca bilen fakat bu dildeki bilgi seviyesini belgelememiş olanlar noter onaylı olarak Almanca tercümesi yapamaz. Okuma, yazma, konuşma ve dinleme yetenekleri açısından ilgili dilin bilinmekte olduğunu kanıtlamak şarttır. Yeminli tercümanlık başvurusu için Türkiye’deki herhangi bir notere başvurulabilir. Bunun için gerekli olan belgeler ise şunlardır:

  • Yabancı dil bilindiğine dair resmî belge (Ön lisans, lisans ve üzeri, dil okulu sertifikası, TOEFL ve benzeri sınavlar dolayısıyla alınmış belgeler geçerlidir.)
  • TC Kimlik belgesi
  • Sabıka kaydı
  • İkametgâh belgesi
  • Duruma göre bir ya da birkaç adet biyometrik fotoğraf

Bu gibi bazı evrakları hazırladıktan sonra notere başvuruda bulunmak mümkündür. Fakat noterler her başvuruyu olumlu sonuçlandırmaz. Yani başvuruda bulunan fakat tüm şartları sağlamasına rağmen notere bağlı olarak tercümanlık hizmeti vermesi onaylanmayan vatandaşlar mevcuttur. Bu durum tamamen noterin inisiyatifine kalmıştır.

Noter Onaylı Tercüme Nedir?

Türkiye genelinde, tercümanlık hizmeti adı altında pek çok vatandaş çeşitli hizmetler vermektedir. Hiçbir resmiyet söz konusu olmadan, sadece evinde oturup bilgisayarı başından çeviri hizmeti veren gerçek kişiler ve marka düzeyinde pek çok tercümana iş vererek tercüme işlerini gerçekleştiren tüzel kişiler oldukça fazladır. Fakat tercüme hizmetleri, verildikleri kişinin resmî durumuna göre genel olarak ikiye ayrılabilir: Resmi olan tercüme hizmetleri ve resmi olmayan tercüme hizmetleri.

Bir tercüme hizmeti kapsamında çevirisi yapılan evrakın resmi kurumlarda geçerli olabilmesi için, bu çeviriyi noter onayına sahip bir tercümanın gerçekleştirmiş olması gerekir. Yani çeviri işlemlerinde resmiyet oldukça önemli bir detaydır. Gayri resmi tercümanlar ile çalışılması tavsiye edilmez.

Resmi olarak hizmet veren tercümanlar ise noter tarafından onaya sahip olan tercümanlardır ve bunlara “noter onaylı tercüman” denir. Aynı zamanda çeviri belgesinin noter üzerinden onaylatılması işlemi sonucunda ise söz konusu evrak noter tasdikli olur.

Tercumix Noter Onaylı Almanca Tercüman Hizmeti Sunuyor

Noter onaylı Almanca tercüman hizmeti almak isteyen vatandaşlar, Tercumix firmasının uzman kadrosu ile çalışarak her türlü tercüme işlemlerini en kısa sürede sonuçlandırabilir. Türkiye genelinde sayıları yüzlerce olan pek çok tercüme odası mevcuttur. Fakat bu kurumların vermekte olduğu tercüme hizmetinin kalite düzeyleri birbirinden farklıdır.

Çeviri işleminin yapılacağı metnin diline hakim olmak ile birlikte seçilen Türkçe kelimelerin anlaşılırlığı ve anlamı karşılama düzeyi de söy konusu çevirilerin kalitesini belirlemektedir. Yani tercüme hizmetlerinin alındığı büro, her açıdan önem arz eder. Herhangi bir tercüme bürosu ile çalışmadan önce hakkında araştırmalar yapmak ve referanslarını incelemek gerekir. Özellikle Almanca tercüman hizmetleri konusunda daha fazla dikkat göstermek önemlidir.

Çünkü Almanca, dünya genelinin ortak lisanı halini almış olan İngilizce kadar yaygın olan bir dil değildir. İngilizce mütercim – tercüman hizmetleri genel olarak belli bir seviyeye ulaşmış olsa da Türkiye’de verilen Almanca tercüme hizmetlerinin birbirlerine kıyasla ciddi seviye farklılıklarına sahip olduğu görülür. Bundan dolayı rastgele bir büro ile çalışmak yerine, sayılamayacak kadar referansı bulunan Tercumix tercih edilmelidir. Almanca çevirileri için bu büroyu tercih etmenin başlıca avantajları şöyledir:

1.      En Dakik Almanca Yeminli Tercüman Hizmeti Tercumix Tarafından Verilir

En kaliteli tercüme hizmetini, mümkün olan en kısa sürede alabilmek herkesin hakkıdır. Tercumix’in uzman kadrosu, en zorlu Almanca metinleri için bile oldukça kısa sürelere ihtiyaç duyar ve sizi asla gereğinden çok bekletmez. Hatta karar kılınmış olunan teslim tarihi öncesinde bile teslimatın gerçekleşmesi mümkündür.

2.      Noter Onaylı Almanca Tercüman Kadrosu Tüm Türkiye’nin Önde Gelen Tercümanlarından Oluşur

Tercumix noter onaylı Almanca tercüman mensupları ile sektörün en güvenilir markasıdır. Bu durum ise her geçen gün firmanın müşteri sayısını artırmaktadır. Almanca lisanı birleşik ve uzun kelimeleri, çok sayıda cümle ögeleri ve matematiksel düşünme gerektiren cümle yapıları ile meşhurdur. İngilizceden sonra dünyanın en çok ilgi gören bilim lisanı oluşu, söz konusu dilin ne kadar karmaşık ve gelişmiş bir yapıda olduğunu gösterir.

Yani Almanca tercüme büroları son derece titizlik gerektiren bir iş kolunda hizmet verirler. Almanca tercümanlık hizmeti için sıradan tercüme büroları ile çalışan insanlar ise belgelerdeki çeviri hataları yüzünden büyük sorunlar yaşamaktadır. Tercumix kadar deneyimli, profesyonel ve azimli olmayan tercümanlık büroları, özellikle Almanca çeviriler konusunda sık sık hata yaparlar. Bu hatalardan kaynaklı olarak resmî işleri aksayan, ilgili tercümanlık bürosuna ödemiş olduğu ücreti boşa giden çok sayıda şanssız vardır. Bu insanlardan biri olmak istemiyorsanız, Almanca cümle yapılarını Türk dil kurallarına uygun olarak çözümleyen ve yılların birikimine sahip olan tercümanlarımız ile çalışabilirsiniz.

3.      Tercumix Almanca Tercüman Hizmetleri İçin Ödeme Kolaylıkları Sunar

Tercumix’in tercümanlık sektöründeki diğer hizmet bürolarından farkı, bu işi öncelikle para için değil müşterinin sevgisini ve memnuniyetini kazanmak için yapmasıdır. Tercümanlık işine gönülden bağlı olan bu marka, fahiş fiyat önerileri sunulan yeminli tercümanlık hizmetleri vermez.

En kaliteli ve en hızlı hizmet, noter onaylı Almanca tercüman ekipleri tarafından, mümkün olabilecek en düşük fiyat karşılığında müşteriye sunulur. Yani Tercumix Almanca çeviri hizmetleri ile birlikte diğer tüm lisanlardaki tercümanlık hizmetlerinde, ilk olarak müşterisinin cebini düşünür. Cazip fiyat teklifleri almak için site ana sayfasına, tercümesi talep edilen belgeyi yüklemek ve kısa bir süre beklemek yeterlidir. Tercumix bir diğer iştiraki vizelazig.com bir çok alanda danışmanlık vermektedir.

Çevrimiçi çeviri

7/24 – hızlı ve kolay

Kişisel Danışmanlık

Her zaman Yanınızdayız

Profesyonel Çeviriler Kolaylaştı

Şimdi bir ön sorgulama yapın ve %10 tanıtım indirimimizden yararlanın!

image

Belgeni Yükle

Kısa sürede çevrilmesini istediğin belgeni sisteme yükle.

image

Fiyat Al

Belgeni yükledikten sonra editör ekibimiz en uygun fiyat teklifini verecektir.

image

Tercümen Hazır

Ödemenizi tamamladıktan sonra işlemler başlatılacak ve belgeniz teslim edilecek.

Anında Teklif Alın



    Tercumix İletişim
    Bizi Arayın