2021 İngilizce (ve Diğer Dilleri) Öğrenmek İçin En İyi Uygulamalar

Herkesin yapmak, daha doğrusu başarmak istediği birtakım şeyler vardır: Üniversiteyi başarı ile bitirmek, kariyer yapmak, dünyayı gezmek veya yurtdışında yaşamak gibi.

Ama çoğunlukla atladığımız, daha doğrusu üzerinde durmadığımız şey ise, bunları başarmak adına iyi bir İngilizce, veyahut bunlarla ilgili başka bir dil bilgisinin bize sağlayacağı katkılardır.

Örneğin, dünyada en çok konuşulan dili olan İngilizce üzerinden ele alalım. Üniversiteye başlayabilmek için bitirmemiz gereken İngilizce hazırlık sınıfları, iş bulmak ve sağlam bir kariyer yapmak için çoğu zaman elzem olan ileri seviye İngilizce bilgisi, yurtdışına çıkmak için en azından orta-ileri arası seviyede bilinmesi gereken İngilizce gibi örnekler, sizce de yeterli gerekçeler sayılmaz mı, bu dili öğrenmek için?

Belki bugüne kadar hep İngilizceden korktunuz, belki çok denediniz öğrenmeyi; ancak doğru metot veya eğitim kurumunu bulamadınız. Belki de İngilizce öğrenmek için kendi iç disiplininizi oturtmakta zorlandınız.

Bunların hiçbiri önemli değil, çünkü burada imdadınıza telefonunuza yükleyeceğiniz çeşitli yabancı dil öğrenme uygulamaları yetişiyor. Günde en azından 10 dakika gibi bir vakit ayırarak, İngilizcede belirli bir seviyeye gelmek pekâlâ mümkün.

Aşağıda vereceğimiz uygulamalardan bazıları sadece İngilizce öğrenmek için, bazıları da birden fazla dili eş zamanlı olarak öğrenmek için tasarlanmıştır.

Ne gibi uygulamaların olduğunu öğrenmek istiyorsanız, gelin beraber bakalım:

1-Busuu

İngilizce (ve diğer dilleri) öğrenmek için en iyi uygulamalar listemizin ilk sırasındaki uygulama, Busuu.

Busuu ile Tam İngilizce Kursundan tutun da, seyahat İngilizcesi ve İş İngilizcesi ‘ne kadar birçok türde İngilizce eğitimi almak mümkün.

Busuu’nun mantığı “tamamen dil öğrenmek adına yaratılmış bit sosyal ağ oluşturmak” olup, dil öğrenme aşamasında, her bir dili öğrenirken çoktan seçmeli sorular, konuşma ve yazma görevlerinden faydalanılır. Dili öğrenmek amacı ile oluşturulan, konularına göre sınıflandırılmış ünitelerde kelime ve dil bilgisi, konuşma metinleri, yazma ve telaffuz bölümleri ve çoktan seçmeli sorulardan oluşturulan materyallerle, dili öğrenirken pekiştirme ve bol bol pratik yapma esas alınır. Peki, sosyal ağ bunun neresinde? Busuu’da bu alıştırmaları yaparken sorular sorabilir, takıldığınız yerleri diğer kullanıcılara danışabilir ve diğer kullanıcılarla sohbet edebilirsiniz. Yani, aslında Busuu uygulamasında hem bir öğrenci hem de bir öğretmensiniz…

Busuu’da öğrenebileceğiniz İngilizce diliyle ilgili seçenekler.

Busuu uygulamasında sadece İngilizce öğrenmekle de kalmaz; İngilizcenin yanında Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce gibi Batı dillerini ve Arapça, Çince, Japonca gibi Doğu dillerini de öğrenebilme imkânı yakalayabilirsiniz…

Busuu normalde ücretli bir uygulamadır, sitede üyelik oluşturduktan sonra site sadece derslerin sınırlı bir kısmına katılmanıza izin verir. İsterseniz sınırlı moda katılım sağlayabilir veya ücretli üyelik paketlerinden birini alabilirsiniz.

2-Duolingo

İngilizce (ve diğer dilleri) öğrenmek için en iyi uygulamalar listemizin ikinci sırasında Duolingo var.

Duolingo, Dünya üzerinde en çok kullanılan yabancı dil öğrenme uygulamalarından bir tanesi olup, 300 milyon yüklenme ile dünyanın en çok indirilen eğitim aplikasyonlarındandır.

Duolingo’nun mantığı da önceden oluşturulmuş olan çeşitli üniteleri bitirmeye, üniteleri bitirdikçe seviye atlamaya ve “lingot” denilen elmas para birimini kazanmaya dayanır. Kullanıcılara ünitelerde, o ünitenin seviyesine göre çeşitli kelimeler ve cümleler verilir ve bunların anlamını bulma, telaffuz etme gibi görevleri yapması istenir. Kullanıcı bunları yaptıkça da hem seviye atlaması kolaylaşır hem gelişim gösterir hem de bu gelişimin yanında web sitelerini ve dokümanlarını çevirmeye katkı sağlarlar. Ayrıca uygulamaya katıldıkça atladığınız seviyeye göre Bronz, Altın, Gümüş, Safir vb. Gibi liglere girebilir ve diğer üyelerle rekabet halinde olarak motivasyon sağlayabilirsiniz.

Duolingo’da sorularınızı sormak ve tartışma başlatmak için bir forum bulunmaktadır. (Bu açıdan Duolingo’yu Busuu’ya benzetebiliriz.) Bu foruma Duolingo’nun internet sitesinden erişebilirsiniz. Ayrıca Duolingo’da diğer kullanıcıları ekleyebilirsiniz, aynı şekilde onlar da sizi ekleyebilir.

Duolingo’da Türkçe arayüzle olan diller, İngilizce, Almanca ve Rusça’dır. Fransızca ise bunlardan sonra Duolingo Türkçe arayüzüne eklenecek dördüncü yabancı dil olacaktır. İngilizce arayüzü ile çok daha fazla dili öğrenmek mümkün. Eğer ekstradan başka bir yabancı dil daha biliyorsanız, uygulamayı İngilizce arayüze ayarlayıp İngilizce olarak o dilin pratiğini yaparak, hem İngilizce hem de diğer yabancı dilinizi pekiştirebilirsiniz.

Duolingo’da, Busuu’nun aksine ücretsiz üyelikle derslerin tümüne katılım sağlayabilirsiniz. Ancak Premium üyelik almanız durumunda Duolingo size derslere reklamlar olmadan ve çevrimdışı olarak erişme imkânı tanımaktadır.

3-Memrise

Memrise, aralıklı tekrarlama yöntemini kullanarak öğrenme oranımızı arttıran bir platform olma niteliğini taşır.

Memrise’ın uygulamasında İngilizce arayüzünde 16, Türkçe arayüzünde ise 8 farklı öğrenilebilecek dil bulunmaktadır. Memrise ile İngilizce başta olmak üzere, herhangi bir dilde seviyelerine göre temelden başlayarak ileri düzeye kadar kelime, ifade ve kalıpları öğrenebilirsiniz.

Ayrıca Memrise’ın bir diğer özelliği de, Memrise kullanıcılarının çeşitli konular hakkındaki kurs ve içerikleri yayınlayabilmesidir. Bu kurs ve içerikler yabancı diller hakkında olabileceği gibi, coğrafya, ekonomi veya kimya gibi alanlar hakkında da olabilir. Eğer kullanıcıların bu tarz içeriklerine erişmek isterseniz tek yapmanız gereken Memrise’a web sitesi üzerinden erişmeniz.

Memrise’ın temel sürümü normalde ücretsiz olmasına rağmen Premium üyelik almak istemeniz halinde uygulama içinden satın alım yaparak Premiun özelliklere erişim sağlayabilirsiniz. Premium özellikler arasında tüm dil kurslarına erişebilme, yerli konuşmacı videolarına erişim sağlama, kursları indirerek çevrimdışı indirmeye olanak tanıma gibi özellikler yer almaktadır.

4-Quizlet

Basit arayüzlü bir flashcard uygulaması olan Quizlet ile sadece İngilizce veya öğreneceğiniz herhangi bir dille ilgili flashcard’lara ulaşmakla kalmaz, ayni zamanda kendi flashcard’larınızı da oluşturabilirsiniz. Quizlet uygulamasını guzel yapan yanlarından biri ise tamamen ücretsiz olmasıdır. Ücretsiz olarak bir hesap oluşturarak siz de daha önce diğer kullanıcılar tarafından oluşturulmuş flashcard’lara erişebilir, dilerseniz de kendi flashcard’larınızı oluşturma şansı yakalayabilirsiniz.

5-Drops

2018 yılında Google Play’in en iyi uygulamalarından biri olarak seçilen Drops uygulaması ile İngilizce başta olmak üzere, 30’dan fazla dili öğrenmek mümkün.

Drops uygulamasının en güzel taraflarından biri de, çok öğretici bir uygulama olması ve gerek öğretme sistemi ile, gerekse de görsel ve grafikleri ile uygulamayla dil öğrenirken sizi sıkmamasıdır.

İngilizce veya öğrenmek istediğiniz bir dil için Drops uygulamasını kullanmaya başladığınızda önünüze çıkacak ilk seviyeler, en çok kullanacağınız özelliklerden biri olacak olan Temel seviyelerdir. Bu seviyeler, eğer öğreneceğiniz herhangi bir dil hakkında hiç bilgi ve temeliniz yoksa, imdadınıza yetişecektir. Bu temel seviyeler ile insan, beden, sağlık, doğa ve hayvanlar gibi kategorilerden temel kelimeleri öğrenebilir ve pekiştirebilirsiniz. Öğrendiğiniz dilin alfabesini de tam anlamı ile kavramınızı sağlayan Drops uygulaması ile dil öğrenmenin daha zevkli hale geleceğine bahse gireriz.

Drops uygulaması ile öğrenebileceğiniz diller arasında, başta İngilizce olmak üzere, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, İskandinav dilleri, Rusça, Arapça, Japonca, Çince, Korece gibi diller bulunmaktadır. Aynı zamanda Hintçe, Vietnam dili, Endonezya dili gibi Türkiye’de öğrenmesi biraz güç olan dilleri de (tabii merakınız da varsa) Drops uygulaması sayesinde öğrenmeye başlayabilirsiniz.

6-Voscreen (sadece İngilizce)

Ayrıca sağ üst köşedeki menü kısmından erişebileceğiniz, aşağıda fotoğraftaki gibi gösterilen kısımda VoScreen Life, VoStep, VoKids, VoRhythm ve VoStructure olmak üzere 5 ayrı kısım daha bulunmaktadır.

VoStep’te seviyenize göre videolar izleyebilirsiniz, bu bölümde Beginner, Elementary, Indermediate, Upper ve Advanced olmak üzere 5 seviye bulunmaktadır.

VoKids, daha çok çocuklara hitap eden içerikteki videoları yayınlamaktadır, burada da Level 1, Level 2 ve Level 3 olmak üzere 3 seviye bulunur.

VoRhythm’da videoda içerdiği kelime sayısına göre videolar bulmak mümkün. Bu bölümde, kelime sayısına göre 1-3, 4-6, 7-9, 10-12 ve 13 ve üzeri kelime barındıran videolar bulunmaktadır.

VoStructure ise, öğrenmek istediğiniz gramer konularına göre pratik yapmayı istemeniz halinde size faydası olacak bir bölümdür.

Voscreen’de anadil desteği olarak Türkçe dâhil birçok dil bulunmaktadır. Bu platform ile öğrenilebilecek dil ise İngilizce’dir.

7-LinguaLeo (sadece İngilizce)

Türkçe, Rusça ve Portekizce (Brezilya) dilinde arayüzleri bulunan LinguaLeo platformunu dünya üzerinde 10 milyondan fazla kişi kullanmaktadır. LinguaLeo platformuna Android, IOS, Windows Phone ve tarayıcı uzantılarından erişim sağlayabilmektesiniz.

LinguaLeo’nun amacı, tüm üyelerine kendilerine has bir öğrenme planı oluşturmaktır. Platforma yeni üye olan kişilere öncelikle dil becerilerini belirlemeye yarayan bir Seviye Tespit Testi yapılır, ardından da üyenin beceri, hedef ve tercihlerine göre özel olarak oluşturulmuş bir Kişisel Eğitim Programı uygulanır. Ayrıca, LinguaLeo’da kullanıcının kelime bilgisi, dil bilgisi, okuduğunu ve dinlediğini anlamaya yönelik birçok alıştırma da sunulmaktadır, platformda bulunan takip aracı ile tüm bunlarda kaydettiğiniz ilerlemeyi görebilirsiniz.

Bunların haricinde LinguaLeo’da kişiye birçok eğitim materyali sağlanmaktadır. Bu eğitim materyalleri, İngilizce öğrenmeye istekli birisi açısından oldukça doyurucudur, çünkü LinguaLeo’nun bir özelliği de kişide gerçek hayatta ilgisini çeken konularla ilgili ders materyallerine erişim imkân tanımasıdır. LinguaLeo’nun diğer rakiplerinden ayırıcı olan bu niteliği ile hem motivasyon eksiklikleriniz giderilmekte, hem de oyunlaştırılmış içerikler sayesinde ilginizin canlı tutulup, bir yandan da eğlenirken öğrenmenize ve dikkati maksimum düzeyde tutmanıza yardımcı olunmaktadır.

LinguaLeo’daki materyaller çoğunlukla:

  • Haberler, iş ve eğlence yazıları,
  • TED Konferansları,
  • Şarkılar ve video klipler,
  • Hikâye ve fıkralar, gibi kaynaklardan alıntılanmaktadır.

Sitenin ana karakteri Leo (Aslan) olup, Leo’yu beslemeye yarayan köfteleri kazanmanız için metinler okumanız, videolar izlemeniz, kursları tamamlamanız ve alıştırmalar yapmanız gerekecektir.

Son olarak, Android ve IOS üzerinden de indirilebilecek uygulamanın temel sürümü ücretsizdir. Gold üyelik almanız halinde ise size 20 dil bilgisi kursu, 9 video dersi, 4 interaktif uygulamaya erişim imkânı verilmekte ve kullanıcıların uygulama üzerinden kendi kelimelerini eklemesine yarayan kişisel sözlüklerini limitsiz olarak kullanabilmektedirler

8-Rosetta Stone

Ana dile çeviri yapmadan eğitim prensibini benimsemiş olan Rosetta Stone uygulamasındaki temel amaç, görüntü, ses ve metinleri kullanarak kullanıcılara öğrenmek istedikleri dile dair kelime ve dilbilgisini öğretmektir.

Rosetta Stone ile İngilizcenin haricinde Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Almanca, İsveççe, Rusça gibi Batı dillerini ve Arapça, Çince, Japonca, Korece gibi Doğu dillerinin yanı sıra Filipince (Tagalog), Hintçe, Vietnamca, İbranice gibi dilleri de öğrenebilirsiniz.

5-10 dakikalık mini dersleri ile gündelik hayatında yoğun olan kişilerin de dil öğrenmesine imkan tanıyan Rosetta Stone ile telaffuzunuzu gözle görülür bir biçimde geliştirebilirsiniz. Ayrıca uygulamadaki Kişiselleştirilmiş Öğretim Planı ile dili ne için öğrenmek istediğinize bağlı kalarak öğrenebilirsiniz.

Uygulamaya girdiğinizde ilk önce size öğrenmek istediğiniz yabancı dildeki seviyeniz sorulmaktadır. Eğer o dilde başlangıç seviyesinde iseniz ve daha önceden hiç temeliniz yoksa, “Başlangıç” seviyesini seçmeniz gerekmektedir. Ardından ise size dik öğrenme hedefleriniz sorularak Kişiselleştirilmiş Öğretim Planınız oluşturulmak istenmektedir. Burada ise neden o dili öğrenmek istiyorsanız (Seyahat, Temel Bilgiler ve Ötesi, İş veya Aile gibi seçenekler) onu işaretlemeniz gerekecektir. Bundan sonra Rosetta Stone size arzu ettiğiniz öğrenme hedefi ile ilgili alıştırmalar verecektir.

Rosetta Stone’nun temel sürümüyle normalde derslerin sadece sınırlı bir kısmına erişim sağlayabilirsiniz. Premium üyelik ile Rosetta Stone’da tüm dillere erişim imkanı elde edebilir; tüm derslere, hikayelere ve Sesli Arkadaş özelliğine tam erişim sağlayabilirsiniz.

9-Cambly (sadece İngilizce)

Cambly, size ana dili İngilizce olan eğitmenlerle, istediğiniz herhangi bir yerden, istediğiniz herhangi bir zaman diliminde online olarak ders yapabilme imkanı tanıyan bir İngilizce öğrenme platformudur. Cambly’de haftanın 7 günü 24 saatinde, istediğiniz herhangi bir zamanda yeterli sayıda aktif eğitmen bulmamız mümkündür. Cambly ile, dilediğiniz her zaman pratik yapmak için bağlanabilirsiniz. Cambly’nin anadili İngilizce olan birinden normal bir özel ders hizmeti almakla arasındaki tek fark, bu hizmetin online olarak alınmasıdır. Yani evinizin konforundan bu hizmete erişebilmenizdir.

Cambly’nin güzellikleri sadece bunlarla sınırlı değil. Diyelim ki, bir sınava hazırlanmak istiyorsunuz (TOEFL veya IELTS gibi) veya İngilizce olarak hazırlanmak istediğiniz bir mülakat var. Böyle durumlarda Cambly’deki eğitmenlerden özel ders alma fikrini de düşünmelisiniz, zira Cambly size böyle belirli tecrübe ve/veya ilgi alanına yönelik eğitimler alma imkânı da tanımakta. Hem eğitmenlerin İngilizce anadiline sahip eğitmenler olması, başarınızı daha da arttırmaz mı sizce de?

Cambly’e tarayıcı üzerinden erişebilmenin yanı sıra Android ve IOS gibi işletim sistemine sahip cihazlara da indirebilirsiniz.

Cambly’de eğitmen seçerken kendi seviye, ihtiyaç ve isteklerinize uygun eğitmen seçmeniniz gerekmektedir. Bunu da eğitmenleri filtreleyip, ardından siz uygun eğitmenleri bulduktan sonra ise bu eğitmenlerin profiline bakarak, puanına, uzmanlık alanına ve benzeri unsurlara göz atmanız, varsa eğitmenin 1 dakikalık tanıtım videosunu izlemeniz sizin yararınıza olacaktır.

Cambly’de abonelik satın almadan ders yapamazsınız. Belki de Cambly’in en büyük dezavantajlarından biri budur, yani ücretsiz hizmet sunmaması. Ancak Cambly web sitesinde, toplanılan bu özel ders ücretlerini eğitmenlerin gelirlerini finanse etmek için kullandıklarını belirtmişlerdir. Yine de, internetten Cambly indirim kodu veren firmaları araştırabilirsiniz, bazen belli bir süreliğine Cambly indirim kodu veren firmalar bulunmaktadır. Bazı YouTube kullanıcıları da Cambly ile anlaşma yaparak indirim kodu yayınlayabilmekteler, detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz.

10-Preply

Preply, öğrettiği yabancı dilin uzmanı olan yabancı öğretmenlerle, her bütçeye uygun şekilde dil öğrenicilerine canlı ders yapma imkânı tanıyan bir platformdur. Mantık olarak Cambly’e benzer, Cambly’den farkı, bu platformun size başka diller öğrenebilme imkânı da tanımasıdır.

Preply uygulaması sayesinde seçtiğiniz herhangi bir öğretmen ile, öğrenmek istediğiniz yabancı dile ait konuları, ilgilenmeniz halinde ikinci veya üçüncü bir yabancı dili öğrenebilirsiniz. Bu uygulama ile İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Japonca, Çince veya Korece gibi dilleri öğrenmek için özel dersler alabilirsiniz.

Bu uygulamadan faydalanmak isterseniz, bir üyelik oluşturduktan sonra filtreleri kullanarak bir öğretmen seçmeniz gerekecektir. Filtreleri kullanarak, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun, istediğiniz uzmanlık alanında eğitim veren ve çalışma zamanı da size uygun öğretmeni bulduktan sonra yapmanız gereken şey, eğer belirtmek istediğiniz bir detayın veya sormak istediğiniz bir sorunun olması halinde, bulduğunuz öğretmenin profil sayfasından ona bununla ilgili bir özel mesaj göndermek olacaktır.

Ardından platform sizden, ilk ders ödemesini yapmanızı isteyecek. Ödemenizi Visa/Mastercard üyeliği bulunan bir kartla yapabilirsiniz. Bundan sonraki aşama, ilk derse girdikten sonra, eğer dersinizi henüz onaylamadıysanız ve dersleri otomatik onaylama butonu da aktif değilse, platform sizden girdiğiniz dersi onaylamanız için otomatik bildirim gönderir. Dersi onaylamanız halinde ise size dersi veren öğretmen, kendi hesabına ödemenizi alır.

Öğretmen size ders özeti veya ev ödevi de verebilmektedir. Ders süresini de düzenleme yetkisi olan öğretmenden eğer memnun kaldıysanız veya tam tersine memnun kalmadıysanız, 2 hafta sonra size gelecek e-posta aracılığı ile öğretmene düşünceniz yönünde yorum bırakabilirsiniz. (Bu eposta aracılığı ile sizden, dersine girdiğiniz öğretmenle ilgili bir değerlendirme istenecektir.) Öğretmenden memnun kalmanız ve tekrar ders almak istemeniz durumunda ise söz konusu hocaya ders paketi için ödeme yapabilirsiniz.

11-Tandem

Herhangi bir dili anadili olarak konuşan konuşmacılarla ücretsiz sohbet imkanı tanıyan Tandem uygulaması, Google Play’in 2017 yılında seçilmiş en iyi uygulamalarından bir tanesidir. Ve dünyanın en büyük dil öğrenme topluluklarından biridir.

Tandem uygulaması ile İngilizcenin yanı sıra Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Portekizce, Rusça, Çince, Japonca, Korece gibi dilleri öğrenmek ve bu dillerde pratik yapmak pekâlâ mümkün.

Tandem’in uygulama içi çeviri özelliği, mesaj düzeltme ve yorumlama özelliği, sesli not gönderme ve sesli/görüntülü arama gibi özellikleri ile Google Play’in 2017 yılı en iyi uygulamalarından biri olma unvanını hakketmiyor mu sizce de?

Tandem ile dil öğrenmeyi istemeniz hâlinde, uygulamada profil oluşturduktan sonra öğrenmek istediğiniz dilleri seçmeniz, ardından dil öğrenmek ile ilgili hedeflerinizi uygulamaya girmeniz, sonraki adımda ise toplulukta istediğiniz dilde konuşan kişileri araştırmanız ve bu kişileri bulduktan sonra bu kişilere ilk mesajı atarak, öğrenme sürecini başlatmanız istenmektedir. Bu kadar! Bundan sonra ise bu kişilerle sohbeti sürdürebilir ve ilgi alanlarınla ilgili anlamlı sohbetler yapabilirsiniz.

12-HelloTalk

İngilizce (ve diğer dilleri) öğrenmek için en iyi uygulamalar listemizde anlatacağımız son uygulama ise HelloTalk.

HelloTalk da tıpkı Tandem gibi bir dil değişimi uygulamasıdır. HelloTalk’un dünya üzerinde 25 milyondan fazla kullanıcısı olup, bu uygulama kullanıcılarına 150’den fazla dili öğrenme imkânı tanımaktadır. Bu diller arasında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Japonca, Mandarin Çincesi ve Korece gibi ülkemizde öğrenmesi popüler olan diller de bulunmaktadır.

HelloTalk uygulamasında amaç; uygulama kullanıcılarının yeni bir dil öğrenmesini, yeni kültürler keşfetmesini sağlamak ve dünya çapında yeni arkadaşlıklar kurulmasına zemin hazırlamaktır. HelloTalk’un dil öğrenme konusundaki temel prensibi, “bir dili öğrenmenin en iyi yolu, o dili konuşarak öğrenmektir”.

  • HelloTalk’ta mantık şudur: Öğrenmek istediğiniz anadilin konuşanları size kendi dillerini öğretir, öte yandan siz de onlara kendi dilinizi öğretirsiniz.
  • HelloTalk’ta öğrenmek istediğiniz dili anadil olarak konuşan kullanıcıları yaş, ülke, bölge/şehir, konuştuğu anadil, öğrendiği dil ve bu dildeki seviyesi, sizin yaşadığınız yerin konumuna olan mesafesi, vb. gibi unsurlara göre filtreleyebilir ve böylece size uygun olan kullanıcıyı daha kolay bulabilirsiniz.
  • HelloTalk’ta sohbet ederken yenilikçi sohbet amaçlarından faydalanabilirsiniz. Bunların arasında çeviri aracı, telaffuz aracı, sesli harf çevirileri için araç ve düzeltme aracı gibi araçlar da bulunmaktadır. Ayrıca sohbetlerinizi bireysel olarak da, grup olarak da gerçekleştirebilirsiniz.
  • HelloTalk’ta kendinizi sadece mesajlaşma ile sınırlamanıza gerek kalmaz. Mesajlaşmanın yanında kullanıcılara ses kaydı atabilir, sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ayrıca HelloTalk’ta hedeflediğiniz herhangi bir dilin tüm anadil konuşanları ile tek seferde bağlanabilirsiniz. Bunun için seyahat, kültür veya dille ilgili genelden güncel an paylaşımı yapabilir, veya soru sorarak diğer kullanıcılarla fikir alışverişi yapabilirsiniz… An paylaşımı yaparak HelloTalk topluluğuyla olan etkileşiminizi artırabilirsiniz.

İngilizce (ve diğer dilleri) öğrenmek için en iyi uygulamalar listemizin sonuna geldik. Şayet yazımızı beğendiyseniz, beğen butonuna basmayı ve yazımızın en altındaki yorumlar kısmında görüşlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Tercumix Tercümenin Diğer İş Ortaklıkları

www.doratercume.com

www.deutschstube.com

www.vizelazig.com

Tercumix İletişim
Bizi Arayın