Üniversiteden E-Devlet Onaylı Otizm Eğitmen Yardımcısı Eğitimi Sertifikası

$0.00

Description

Üniversiteden E-Devlet Onaylı Otizm Eğitmen Yardımcısı Eğitimi Sertifikası

aktif, aktivite, antrenman içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Otizm eğitmen yardımcısı eğitimi ile otizmli bireyler için uygun koşullar oluşturularak öğrenme ortamları yaratılması hedeflenir. Bu eğitim sürecinde otizmli bireylere becerilerin öğretilme yöntemleri, birey ve çevre ile uyum sağlaması, davranış ve iletişim bozukluklarını düzeltme, otistik bireylerin aileleri ile iletişim kurma ve destek verme konularında eğitim verilir.

Üniversite destekli e devlet onaylı otizm eğitmen eğitimleri üniversite işbirliği ile hazırlanan eğitim programları ile gerçekleştirilir. Eğitim sürecinin ardından eğitimi alan bireyler sınava girerek geçer not almaları halinde e devlet onaylı sertifika sahibi olurlar. Bu sertifika sayesinde otizm eğitmenleri otistik bireylerin desteğe ihtiyaç duyduğu her alanda çalışma hakkına sahip olurlar.

Otizm Nedir? Otizm Eğitici Eğitimi Nedir, Ne İşe Yarar?

Otizm, erken çocukluk döneminde bazı belirtilerle ortaya çıkan nöro-gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlanır. Erken çocuk döneminde ortaya çıkan bu belirtiler yaşam boyu bireyin hayatında kalmaya devam eder. Otistik bireylerde görülen gelişimsel bozukluklar kişiden kişiye farklılık gösterir. Bu nedenle her otizmli birey farklı oranlarda desteğe ihtiyaç duyar.

Otizm derecesi bireyin gelişimsel yeterliliğine bağlı olarak hafif, orta ve ağır olmak üzere üç gruba ayrılır. Otizm eğitmenleri bireyi olumsuz etkileyen çevresel faktörleri azaltarak bireyin gelişimini destekler ve sosyal yaşama ayak uydurmalarına yardımcı olurlar. Otizm eğitici eğitimi üniversiteler veya farklı eğitim kurumları tarafından verilmektedir.

Otizm Eğitimleri Nasıl Verilir?

Otistik bireylerin eğitiminde temel amaç okul-aile-çocuk bağlamında uygulanması gereken yöntemleri eğitimcilere, ailelere ve otistik bireylere yeterli düzeyde kazandırmaktır. Belirtileri en erken 6 aylıkken görülen otizm için eğitime olabildiğince erken başlanması oldukça önemlidir. Tanısı 18 aylıkken konulabilen otizmde tanı koyulduktan hemen sonra çocuğun bireysel özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun eğitime başlamak gerekir.

Otizm eğitimi özellikle 3-5 yaşlarındaki otistik bireyler için son derce önemlidir. Otizmli çocuklara verilen eğitimler haftada yaklaşık olarak 30 saati bulacak kadar yoğun olmalıdır. Eğitim mümkün olduğunca haftanın her günü kesintisiz olarak gerçekleştirilmelidir. Otizm eğitmen yardımcısı eğitimi alan uzmanlar tarafından birebir olarak başlanan eğitimlerin ilerleyen dönemlerde küçük gruplar halinde devam ettirilmesi gerekir.

Otizm Eğitmeni Nasıl Olunur?

adhd, aile, anne içeren Ücretsiz stok fotoğraf

Otizm eğitmeni olmak isteyen bireylerin otizm eğitici eğitmenliği programlarına katılarak bu alanda eğitim alması gerekir. Bu programları başarılı bir şekilde tamamlayan bireyler eğitimin sonunda yapılacak yeterlilik sınavlarında başarılı olurlarsa sertifika almaya hak kazanır. Otizm eğitmenliği sertifikasını alan bireyler otizm eğitmenliği yapabilirler.

Otizm eğitmeni ve otizm eğitmen yardımcılığı sertifikası veren pek çok kurum vardır. Kurumların verdiği kurslar aracılığı ile eğitim almak mümkün olmaktadır. Eğitim fakültesi öğrencileri, sağlık bilimleri fakültesi öğrencileri ve mezunları, tıp fakültesi öğrencileri ve mezunları, otizmli öğrencilerle çalışan eğitimciler ve terapistler, sağlık meslek yüksekokulu öğrencileri ve mezunları bu kurslara katılabilirler.

Otizm Sertifika Programları 2021

Otizm sertifika programları 2021 yılında da çokça ilgi görmeye devam ediyor. Otizm 21. yüzyılın en önemli problemleri arasında yer alıyor. Bireyin iletişim kurma becerilerini olumsuz etkileyen nöro-gelişimsel bozukluklardan kaynaklanan otizm sorununun ortadan kalkabilmesi veya hafiflemesi için otistik bireylerin eğitim görmesi gerekmektedir. Bu eğitimler uzman kişiler tarafından verilmelidir.

Otizmli bireylerde görülen olumsuz etkiler otizm eğitmen yardımcılığı eğitimi sertifika programları sayesinde ortadan kaldırılabilir. Ancak eğitmen sayısının yetersiz olması tüm otistik bireylerin eğitim alamamasına neden olmaktadır. Bununla birlikte otizm eğitmenliği yapacak kişilerin kaliteli bir eğitimden geçmesi büyük fayda sağlamaktadır. 2021 yılı otizm sertifika programları ile kaliteli bir eğitimden geçmek mümkündür.

Otizm Eğitmenlik Eğitimi İçeriği Nasıldır?

Otizm, düzeyi bireye göre değişkenlik gösteren geniş yelpazeli bir problemdir. Genellikle erken yaşlarda belirtileri ortaya çıkmasına rağmen otistik bireylerin eğitimlerine çoğu kez geç başlanmaktadır. Bunun en önemli nedeni ailelerin otizm hakkında yeterli farkındalığa ve bilgi birikimine sahip olmamasıdır. Ancak otistik bireylerin mümkün olan en erken dönemde özel eğitim almaya başlaması gerekmektedir.

Otizm eğitmenlik eğitimi sırasında eğitimcilere otizmin tanımlanması için gereken kriterler, otistik tanısı konmuş bireylerin gelişimsel özellikleri, otistik bireylerde gözlenebilen davranışlar, otistik bireylerin eğitim program ve stratejileri, otistik bireyler için geliştirilmiş özel eğitim modelleri, otistik bireylerin aile yapısı ve eğitimsel işlevleri, otizm eğitiminde okul-aile iş birliği ve önemi konularında kapsamlı eğitim verilmektedir.

Otizm Eğitmen Yardımcısı Eğitmenliği Sertifikası Eğitimi Nedir?

Otizm eğitmenliği eğitimi almak isteyen bireylerin eğitimi veren bir kuruma kayıt başvurusu yapmaları gerekir. Başvuru sırasında eksiksiz başvuru yapılması son derece önemlidir. Ardından ders başlangıç tarihinde derslere katılım sağlanması gerekir. Online olarak verilen eğitimlere katılamayan öğrenciler daha sonraki süreçlerde kayıt edilmiş derslere ulaşabilme şansına sahiptir.

Otizm eğitmen yardımcısı eğitimi sertifikası ile eğitimciler özel eğitim merkezlerinde, okullarda, hastanelerde ve otistik bireylerin desteğe ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda eğitim verme hakkında sahip olur. Otistik bireylerin sosyal yaşama ayak uydurmalarına yardımcı olurlar. Otistik bireylerin aileleri ile işbirliği içerisinde çocuğun gelişimine katkı sağlarlar.

Otizm Eğitmen Yardımcısı Eğitimi İçeriği

Otizm eğitmen yardımcısı eğitimi içeriği otizmi anlamak, erken dönemde otizme işaret eden belirtiler, otizme eşlik eden nörolojik ve psikolojik sorunlar, otizm tedavisi, anne babaların karşılaşacağı sorunlar, davranış ve iletişim bozuklukları, kardeşlerin durumu, otizmli bireyde sosyalleşme problemi ve başa çıkma yöntemleri, otizmde oyunun önemi gibi konulardan oluşur.

Eğitim içeriğinde ayrıca yaygın gelişimsel bozukluk, nerede eğitim alınır, özel eğitim nedir, değerlendirme nedir, değerlendirmenin gerekliliği nasıl anlaşılır, değerlendirme nerede yaptırılır, otizm tanısı nerede ve kimler tarafından konulur, özel eğitim destek hizmetleri nelerdir, davranış değiştirme nasıl yapılır, pekiştirme nedir nasıl kullanılır ve süper vizyon konuları yer alır.

Otizm Eğitmen Yardımcısı Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Eğitim veren kurumlar eğitimleri belli ücretler karşılığında vermektedir. Kurslara başvuru yapmak için bir ön koşul bulunmamaktadır. Kayıt işlemlerini tamamlayan ve eğitim ücretini ödeyen herkes eğitimleri alma hakkına sahiptir.

Otizm eğitmen yardımcısı eğitimi uzaktan online olarak gerçekleşmektedir. Eğitim içerikleri online uzaktan eğitim sistemi aracılığı ile eğitimi almak isteyen bireylere ulaştırılır. Kullanıcılar istedikleri gün ve saatte eğitim içeriklerine ulaşabilmektedirler. Eğitim yaklaşık olarak 30 gün sürmektedir. 30 günlük eğitimin ardından sınav yapılır. Başarılı olan kişiler devlet üniversitesi onaylı sertifika alma hakkına sahip olur. Sertifika almaya hak kazanan üniversite destekli e devlet onaylı sertifikaları 1 ay içinde kişinin adresine teslim edilir.

Diğer Eğitimlerimiz için tıklayınız.

Diğer İş Ortaklarımız

www.deutschstube.com

www.vizelazig.com

www.doratercume.com

Tercumix İletişim
Bizi Arayın