Üniversiteden e-Devlet Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Sertifikası

$0.00

Description

Üniversiteden e-Devlet Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Sertifikası Nasıl Alınır?

Üniversiteden e-Devlet onaylı sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi özellikle memur kadrolarına atanmak isteyenler için oldukça önemli. Çünkü bu eğitimin sertifikası çoğu kamu kurumlarında geçerli. Adalet Bakanlığı dahil birçok kamu kurumunda bu sertifika rahatlıkla kullanılabiliyor.

Kamu kurumlarında geçerli olan bu sertifikanın tabi ki tek avantajı bu değil. Çünkü kamu kurumlarında geçerli olabilen MEB onaylı bilgisayar sertifikası aynı zamanda özelde de geçerli olabiliyor. Özellikle bilgisayarla alakalı birçok pozisyonda çalışmak isteyen kişiler bu sertifikayla özgeçmişlerini daha güçlü bir hale getirebiliyorlar.

Ancak tabi ki sertifikayı alabilmek için bilgisayar işletmenlik eğitimi ve sınav sürecinin başarılı şekilde tamamlanması gerekiyor. Bu süreçler başarıyla tamamlandığında bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olunabiliyor.

Sertifikalı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Başvurusu Nereden Yapılır?

Üniversiteden e-Devlet onaylı sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi için nereye başvuracağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu sertifikaya başvurarak eğitime katılabilmeniz için önünüzde birçok seçenek bulunuyor.

Yani sertifika için başvurabileceğiniz birçok kurum mevcut. Bu yüzden gerekli araştırmaları yaparak sertifikaya başvuracağınız kurumu seçebilirsiniz. Ayrıca sertifikanın genellikle ücretli olduğunu belirtelim. Yani sertifika için başvuru yaparken sertifikanın ücretini ve diğer detaylarını incelemeniz doğru olacaktır.

Sertifikalı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Başvuru Şartları Neler?

Bu kısımda sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi başvuru şartları konusuna değinmeye çalışacağız. Eğitim ve sınav sürecinden sonra alınabilen bu sertifikanın eğitimine başvurmak için neredeyse hiçbir şartın aranmadığını söyleyebiliriz.

Çünkü sertifikaya başvurabilmek için genellikle 13 yaşın üzerinde ve en az ilköğretim/ilkokul mezunu olmak yeterli olabiliyor. Kısacası bu sertifikaya başvururken genellikle hiçbir engelle karşılaşmıyorsunuz. Böylelikle sertifikaya sahip olarak özgeçmişinizi daha da güçlendirebiliyorsunuz.

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenlik Sertifikası Nerelerde Geçerli?

Bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında alınabilen üniversiteden e-Devlet onaylı sertifika bu konuda oldukça avantajlı. İlk olarak sertifikanın kamu kurumlarında geçerli olduğunu belirtelim. Yani Adalet Bakanlığı dahil birçok kamu kurumunda geçerli olan sertifika memur kadroları atamalarında kullanılabiliyor.

Ayrıca kamu kurumlarında geçerli olan sertifikanın özelde de kullanılabildiğini belirtelim. Üstelik bu sertifikanın geçerliliği sadece bunlarla da kalmıyor. Çünkü bu sertifika genellikle yurtdışında da kullanılabiliyor.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Geçerlilik Süresi Ne Kadar?

Bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında alınabilen sertifikanın ne kadar geçerli olduğunu merak etmeniz oldukça doğal. Birçok yerde geçerli olan bu sertifika geçerlilik süresi konusunda da oldukça avantajlı.

Çünkü bu sertifikanın genellikle bir geçerlilik süresi bulunmuyor. Yani sertifikayı almaya hak kazandıktan sonra o sertifika süresiz olarak kullanılabiliyor. Böylece sertifikayı istediğiniz zaman kullanarak özgeçmişinizi daha güçlü bir hale getirebiliyorsunuz.

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?

Sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi daha önce de belirttiğimiz gibi özellikle kamu kurumlarında oldukça avantajlı. Bu sertifika KPSS’de bazı kadrolara başvuracak adaylardan zorunlu olarak istenebiliyor. Ayrıca bu sertifika zabıt kâtibi, daktilograf ve cezaevi kâtibi gibi memur kadrolarına atanırken de kullanılabiliyor. Yani sertifikayı birçok memur kadrosuna atanırken kullanabiliyorsunuz.

Bunun yanı sıra bu sertifikayla özel sektörde bilgisayar işletmeni gibi birçok pozisyona avantajlı şekilde başvuru yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu kısımda son olarak sertifikanın genellikle yurtdışında da geçerli olduğunu hatırlatmamızda fayda var. Kısacası bu sertifika sayesinde hem kendinizi geliştirebiliyor hem de bilgisayarla alakalı birçok pozisyona avantajlı şekilde başvuru yapabiliyorsunuz.

Sertifikalı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi İçeriğinde Neler Var?

Sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi içeriğinde genellikle bilgisayar hakkında birçok şey bulunuyor. Bu eğitimde genellikle Powerpoint, Word ve Excel gibi MS Office programlarını öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca yine bu eğitimde genellikle temel yazılım bilgisi ve temel donanım bilgisi gibi temel konular öğretiliyor.

Yani kısaca bu eğitimde genel olarak bilgisayarın temelinin öğretildiğini söyleyebiliriz. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar ardından girdikleri sınavları da geçerlerse sertifika sahibi olabiliyorlar.

Sertifikalı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Nerede Yapılıyor?

Üniversiteden e-Devlet onaylı sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi genellikle uzaktan öğretimle gerçekleştiriliyor. Yani geçerlilik süresi bulunmayan ve neredeyse her yerde geçerli olan bu sertifikayı uzaktan öğretimle alabiliyorsunuz.

Bu sayede bir yandan eğitime katılarak bir yandan da diğer işlerinizi halledebiliyorsunuz. Uzaktan öğretimle gerçekleştirilen bu eğitimi genellikle sertifikaya başvurduğunuz kurumun sistemine giriş yaparak alıyorsunuz. Böylelikle eğitim için genellikle herhangi bir yere seyahat etmenize gerek kalmıyor.

Sertifikalı Bilgisayar İşletmenlik Eğitimi Nasıl Gerçekleştiriliyor? Ne Kadar Sürüyor?

Bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında alabileceğiniz sertifikanın birçok konuda avantajlı olduğunu belirtmiştik. Bu kısımda sizler için kısaca sertifikanın eğitim sürecinden bahsetmeye çalışacağız. Sertifikanın eğitimi daha önce de belirttiğimiz gibi genellikle uzaktan öğretimle gerçekleştiriliyor.

Başvuru yaptığınız kurumun sistemine giriş yaparak eğitimlerinizi alabiliyorsunuz. Bu eğitim süreci genellikle bir aylık bir süreçten oluşuyor. Bu bir aylık süreçte eğitimi başarıyla tamamlamanız gerekiyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamladıktan sonra sertifikayı alabilmek için önünüzde 2 farklı sınav bulunuyor.

Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Sınavlarında Süreç Nasıl İşliyor?

Bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında sertifika için genellikle MEB’in düzenlediği iki farklı sınava girmeniz gerekiyor. Yani eğitim sürecini başarıyla tamamladıysanız sertifikaya ulaşabilmek için bu adımları da başarıyla tamamlamanız gerekli. Sertifikayı almadan önce girmeniz gereken bu sınavlar genellikle yazılı ve uygulamalı olarak yapılıyor.

İlk olarak yazılı sınava girip genellikle 45 ve üstü bir not almanız gerekiyor. Bu yazılı sınavı geçtikten sonra uygulamalı sınava katılabiliyorsunuz. Ardından girdiğiniz uygulamalı sınavdan geçmek içinde genellikle 45 ve üzeri not almanız yeterli oluyor. Daha sonra bu uygulamalı sınavı da geçerseniz sertifikayı almaya hak kazanıyorsunuz.

MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Nereden Teslim Alınır?

Bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında alınabilen sertifikanın nereden teslim alınabileceğini merak ediyor olabilirsiniz. İlk olarak sertifikayı alabilmek için eğitim ve sınav sürecinin başarıyla tamamlanması gerektiğini tekrar hatırlatalım. Bu adımlar başarıyla tamamlandıktan sonra geriye sertifikayı teslim almak kalıyor.

Ayrıca sertifikalı bilgisayar işletmenlik eğitimi daha önce de belirttiğimiz gibi genellikle uzaktan öğretimle gerçekleştiriliyor. İşte sertifikayı teslim alma süreci de hemen hemen aynı şekilde oluyor. Çünkü sertifikayı almaya hak kazandığınızda sertifika belli bir süre içerisinde e-Devlet sistemine işleniyor.

Daha sonra e-Devlet sistemine girerek bilgisayar işletmenliği sertifikanızı sorgulayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bilgisayar işletmenlik eğitimi sonrasında almaya hak kazandığınız sertifikayı barkodlu belge olarak da oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca sertifikayı almaya hak kazandıysanız, genellikle başvuru yaptığınız kurum sertifikanızı hazırlamaya başlıyor. Daha sonra sertifikanız genellikle belirttiğiniz adrese kargo ile gönderiliyor.

Diğer Eğitimlerimiz için tıklayınız.

Diğer İş Ortaklarımız

www.deutschstube.com

www.vizelazig.com

www.doratercume.com

Tercumix İletişim
Bizi Arayın