$0.00
Description
Üniversiteden E-Devlet Onaylı Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifikası
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası üniversite desteği ile online uzaktan eğitim sistemi ile verilen eğitim sonucunda alınır. Eğitim sürecinde sağlıkta iletişim, toplumsal iletişim, temel ilk yardım bilgisi, hasta/yaralı/olay yeri değerlendirmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, ısı dengesi bozuklukları, kırıklarda ilk yardım, zehirlenmeler ile ilgili eğitimler verilir.
Eğitim programları uzaktan eğitim yöntemine uygun olarak hazırlanmaktadır. Müfredat eğitim modülleri ve video derslerden oluşmaktadır. Bu eğitimlerde örgün eğitim ders içeriklerinin tamam yer almaktadır. Hasta kayıt kabul sertifikasına sahip kişiler devlet hastaneleri, özel hastaneler ve diğer sağlık kurumlarında hasta kabul sekreteri unvanı ile çalışabilmektedirler.
Devlet Hastanesinde Hasta Kabul Elemanı Nasıl Olunur?
Devlet hastaneleri ve diğer sağlık kurumlarında hasta kabul elemanı olmak isteyenlerin öncelikle hasta kabul sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Sertifika sahibi bireyler hasta kayıt kabul iş ilanlarını takip ederek iş başvurusu yapması gerekir. Başvurusu kabul edilen bireyler hastanelerde çalışabilmektedirler.
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası alan bireylerin hastanelerin iş ilanlarını düzenli olarak takip etmesi oldukça önemlidir. Belli dönemlerde yapılan işe alım tarihlerini kaçırmamak için iş ilanlarını düzenli olarak kontrol etmek gerekir. Hastanelerin iş ilanlarını kabul eden pek çok kişi devlet hastanelerinde hasta kabul elamanı olarak çalışma fırsatı yakalayabilir.
Hasta Kayıt Kabul Sertifikası Nasıl Alınır?
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası almak için üniversite desteği ile hasta kayıt kabul sertifika eğitimi programı olan kurumlardan eğitim almak gerekmektedir. Verilen eğitim sonunda yapılacak yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayan kursiyerler hasta kabul sertifikası alırlar.
Eğitimlerden yararlanmak için eğitim veren kurumlara başvuru yapmak gerekmektedir. Başvuru sürecinin eksiksiz tamamlanıp kesin kayıt işlemlerini yapılmalıdır. Daha sonra eğitimin başlangıç tarihinden itibaren eğitime katılmak mümkündür. Eğitimler online olduğu için dersler eğitim süresi boyunca sistemde yer almaya devam etmektedir.
Hasta Kayıt Kabul Görevlisi Ne İş Yapar?
Hasta kayıt kabul görevlileri sağlık kurumlarında hasta randevu sisteminin sağlıklı yürütülmesini sağlayan temel ve önemli işlemleri yaparlar. Bu mesleği yapan bireyler hasta ve ziyaretçileri karşılandığı, telefonlara yanıt verilen ve randevu planlamasının yapıldığı sağlık kurumları bölümlerinde çalışmaktadırlar. Hasta kabul sekreterleri sağlık kurumlarında hasta giriş/çıkış işlemlerini yapmak ve arşivlemekle görevlidirler.
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası alan kişiler hasta kayıt kabul sekreteri olarak adlandırılırlar. Hasta kayıt kabul sekreterleri hastanın tedavi ve poliklinik hizmeti sürecindeki işlemlerini evrak yoluyla veya internet ortamında kayıt altına alırlar. Bu kişiler, hastaneler, muayenehaneler, çeşitli özel sağlık kurumları ve devlet sağlık kurumlarında çalışırlar.
Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifikası Eğitim İçeriği
Hasta kayıt kabul eğitimi içeriğinde tıbbi dokümantasyon, arşiv hizmetleri, dosya oluşturma, uluslararası tanı sınıflaması (ICD), dosya oluşturma, sağlık bilgi yönetim sistemi, hasta işlemleri, medikal bilgi sistemi, personel ve hasta bilgi sistemi, tıbbi terminoloji gibi eğitimler verilir. Eğitimi içeriğinde yazışma teknikleri, resmi yazı ve yazı çeşitleri gibi konular da yer alır.
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası programı ile hareket sistemine, sinir sistemine terimler, üriner sistemine, insan anatomisine, üreme sistemine, endokrin sisteme, solunum sistemine ve sindirim sistemine ilişkin tıbbi terimler öğretilir. Ayrıca sağlık hizmetleri yönetimi, devlet yönetimi ve organları, sağlık kurumları ve personel yönetimi, sağlık mevzuatı, sağlık hizmetlerinde iletişim konularında eğitim verilir.
Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifikası Eğitim Süresi
Üniversiteden destekli e devlet hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası eğitimi uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşmektedir. Üniversite gözetiminde gerçekleşen eğitimin sonunda eğitim veren üniversite tarafından hasta kayıt kabul sertifikası verilmektedir. Eğitim internet ortamında online olarak eğitim süresi boyunca katılımcılara açıktır ve dersler rahatlıkla düzenli olarak takip edilebilir.
Uzaktan eğitim sistemi ile video ders şeklinde verilen eğitim yaklaşık 30 ila 90 gün sürmektedir. Eğitim süresi katılımcının bireysel performans hızına ve eğitim aldığınız kuruma göre değişmektedir. E devlet onaylı sertifika almak için eğitim sonunda yapılan sınavdan 50 üstünde puan almak gerekmektedir. Sınav hakkı sayısı eğitim aldığınız kuruma göre değişmektedir.
Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifikası Eğitim Kazanımları Nelerdir?
Hasta kayıt kabul eğitiminin sonunda katılımcılar hasta kabul yerinin düzeni ve temizliği, hasta kabulü, hasta çıkarılması, doğumlar ve ölümlerle ilgili işlemleri yapma becerisi kazanırlar. Bununla beraber sağlık meslekleri etiği, problem çözme, tıbbi arşivleme ve doküman hazırlama konularında bilgi edinmiş olurlar. Hasta kayıt kabul eğitimi katılımcılara pek çok sağlık kurumunda çalışma imkanının kapısını açar.
Hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası alan bireyler devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık ocakları, özel laboratuvarlar, özel muayenehaneler, eczaneler, özel radyoloji merkezleri, sağlık grup başkanlığı, dispanser, üniversite hastaneleri, ecza depoları ve sağlık yazılım firmalarında çalışabilmektedirler. Diş hekimleri muayenehaneleri, geriatri merkezleri, evde bakım hizmetleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlar da diğer çalışma alanlarıdır.
Hasta Kabul Kursu Kaç Para?
Hasta kayıt kabul eğitimi kurs ücretleri eğitim aldığınız kuruma, verilen eğitimin kalitesine ve kurs süresine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Eğitim başvurusu yapmadan önce hasta kayıt kabul eğitimi almayı düşündüğünüz kurumun konu hakkındaki yeterliliğini ve eğitmen kadrosunu dikkatlice araştırmanız gerekir. Üniversite destekli e devlet onaylı sertifika vermeyen bir kurumdan alacağınız sertifika geçersiz sayıldığından bu araştırma son derece önemlidir.
Üniversite destekli e- devlet onaylı hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası ile birçok kurumda hasta kayıt kabul sekreteri olarak çalışma şansına sahip olursunuz. Hasta kayıt kabul sekreteri olmak isteyen bireylerin hastane ortamında çalışabilecek düzeyde olması gerekmektedir. Bu bireylerin aynı zamanda hastalarla güçlü iletişim kurabilme ve sorun çözebilme yeteneğine sahip olması gerekir.
Hasta Kabul ile Tıbbi Sekreterlik Aynı Mı?
Hasta kabul ve tıbbi sekreterlik kursları pek çok kişi tarafından ilgi görmektedir. Hasta kabul sekreterliği ile tıbbi sekreterlik birbirlerine benzeyen meslekler olsalar da bazı farkları bulunmaktadır. Tıbbi sekreterlik mesleğini yapan kişiler genel olarak hasta giriş çıkış işlemlerini ve kontrollerini yaparlar. Hastayla ilgili süreci takip eder ve hasta-doktor arasında iletişim sağlarlar.
Ancak günümüzde tıbbi sekreterlik kurslarının açılması yasaklanmıştır. 2020 yılından itibaren bu alanda çalışmak isteyen kişiler için hasta kayıt kabul eğitimi sertifikası programları açılmaktadır. Bu nedenle tıbbi sekreterlik mesleğini yapmak isteyen bireylerin de hasta kabul eğitimlerine başvurması gerekmektedir. Tıbbi sekreterler de hasta kayıt kabul sekreterleri gibi pek çok sağlık kurumunda çalışabilmektedir.
Diğer Eğitimlerimiz için tıklayınız.
Diğer İş Ortaklarımız