$0.00
Description
Üniversiteden E-Devlet Onaylı Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası
Oyun terapisi eğitimi sertifikası son dönemlerde çocuklarla ilgilenen eğitimcilerin en çok ilgilendiği konulardan biridir. Oyun terapisi eğitiminde, oyun terapisinin kuramsal çerçevesi ve uygulama biçimleri öğretilmektedir. Oyun terapisi eğitimi oyun terapisi hakkında pratik ve teorik bilgiler yer almaktadır. Bu eğitimi aldıktan sonra sertifika sahibi olan kişiler oyun terapisti olarak adlandırılırlar.
Oyun terapisi eğitiminde temel amaç, oyunlar aracılığı ile çocukların duygularını, ihtiyaçlarını ve sorunlarını ifade etmelerini ve sorunların çözümlenmesini sağlamaktır. Oyun terapisi çocuklar üzerinde son derece etkili bir yöntemdir. Oyun terapisi uygulamak isteyen bireylerin oyun terapisi eğitim sertifika programlarına katılarak oyun terapisi sertifikası alması gerekmektedir.
Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Nedir?
Oyun, kendini yetişkinler gibi ifade edemeyen çocukların kendini ifade etmenin yöntemidir. Çocuklar oyunlar aracılığı ile duygularını, düşüncelerini ve hislerini dışa vururlar. Oyun terapisi sayesinde çocuklarda görülen ruhsal ve davranışsal problemler oyun ve oyuncaklar aracılığı ile tespit edilerek çözümlenir. Bu şekilde çocukların uyumlu ve mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması hedeflenir.
Oyun terapisi eğitimi sertifikası programlarından eğitim alan kişiler çocukların iç dünyasında yaşadığı sorunları dışa vurarak, çocuğu etkileyen durumların ortaya çıkmasını sağlamayı öğrenirler. Bu sertifika eğitiminin temel amacı çocuğun koşulsuz, olduğu gibi kabul edilerek büyümesi ve gelişmesini sağlayacak ortamı yaratmaktır. Oyun terapisinde çocukla kurulan ilişki sayesinde çocuğun hayatında ciddi değişimler olabilmektedir.
Oyun Terapisi Eğitimi Almak Ne İşe Yarar?
Çocuklar oyunlarla deneyimlerini ve duygularını ifade etme fırsatı bulduğundan oyunların çocuklar üzerinde iyileştirici etkisi vardır. Oyunlar aracılığıyla çocuklar korku, üzüntü, hayal kırıklığı gibi duygularını oyun terapistinin sağladığı güvenli bir ortamda canlandırarak dışa vururlar. Oyun ebeveynlerin de çocuğun tedavi sürecinde etkin rol oynamasına imkan tanıyan bir yöntemdir.
Oyun terapisi eğitimi sertifikası programında katılımcılar çocukların sorunlarına yeni ve yaratıcı çözümler geliştirmeyi, kendisi ve diğer insanlar için saygı ve kabul etmeyi, kendi davranışları için daha sorumlu olmayı ve daha etkin yöntemler geliştirmeyi öğrenirler. Ayrıca duyguları deneyimlemek ve ifade etmeyi öğrenmek, empatiyi geliştirmek ve öz yeterlilik geliştirmek gibi konularda kendilerini geliştirirler.
Oyun Terapisi Eğitmeni Nasıl Olunur?
Oyun terapisi eğitimleri belli kurumlar tarafından belli zaman dilimlerinde verilen eğitimlerdir. Katılımcılar aldıkları eğitim sonunda oyun terapisi eğitimi sertifikası alırlar. Oyun terapisi eğitmenlik eğitimleri devlet ve vakıf üniversiteleri, sağlık merkezleri, psikoloji alanında yetkili kurumlar ve özel kursa merkezlerinde verilmektedir. Oyun terapisi eğitmeni olmak isteyen kişilerin bu kurslara başvuru yaparak eğitim almaları gerekmektedir.
Oyun terapisi eğitimine herkes başvurabilmektedir. Bu eğitimlerde çocuklar ve gelişimleri ile ilgili dersler verilmektedir. Bunların yanında oyun terapisinin tanımı, ne anlama geldiği, tarihçesi ve önemi gibi konuları da eğitimde yer almaktadır. Oyun terapisi yöntemi bütün yaş gruplarındaki insanlarda kullanılabilmektedir. Fakat özellikle çocuklar için son derece faydalı ve verimli bir yöntemdir.
Oyun Terapisi Eğitimi Nereden Alınmalı?
Oyun terapisi eğitimleri devlet ya da üniversite onaylı kurumlardan alınmalıdır. Devlet veya üniversite destekli bir kurumdan eğitim almak oyun terapisti eğitmenliğinin en önemli koşullarındandır. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan katılımcılar eğitimin sonunda alacakları sertifika ile birçok özel ve devlet kurumunda oyun terapistliği alanında iş başvurusu yapabilirler. Eğitim sürecini başarıyla tamamlamak için derslere katılım sağlanmalıdır.
Oyun terapisi eğitimi sertifikası programı sonunda yeterlilik sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı başarı ile geçen katılımcılar oyun terapisi sertifikası alır ve resmi olarak oyun terapisti uzmanı olurlar. Sınavı geçmek için minimum 50 puan almak gerekmektedir. Fakat bu taban puan kurumuna göre değişkenlik gösterebilir. 60 veya 65 taban puan uygulayan kurumlar da vardır.
Oyun Terapisi Sertifikası Nasıl Alınır?
Oyun terapisi sertifika eğitimleri genellikle online uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilmektedir. Sertifika almak amacıyla verilen eğitimin yeterlilik sınavı da uzaktan eğitim yöntemi ile online olarak gerçekleşmektedir. Ancak örgün veya yüz yüze oyun terapisi eğitimi sertifikası veren kurumlar da bulunmaktadır. Bu kurumların eğitim almak isteyen kişilerin eğitim süresi boyunca bu kurumlarda bulunması gerekmektedir.
Oyun terapisti eğitmeni olmak istiyorsanız üniversite veya özel kurumların açtığı oyun terapisi eğitimi sertifikası programlarına kayıt yaptırmalısınız. Eğitimler belirli aralıklarla verildiğinden başvuru tarihini kaçırmamanız gerekmektedir. Bu nedenle sertifika programlarının tarihlerini takip etmelisiniz. Başvuru işlemleriniz eksiksiz olarak yapmanız oldukça önemlidir. Ardından eğitimlere katılabilir ve sertifikanızı kısa süre içinde alabilirsiniz.
Oyun Terapisi Eğitiminin İçeriği
Oyun terapisi eğitiminin içeriğinde oyunun tarihi, yöntemleri, yaşanmış örneklerin çocuk psikolojisi üzerindeki etkileri gibi konular yer almaktadır. Oyun terapisi eğitiminde oyun terapisi konusunda uzman bilim insanları, psikanaliz, çocuklarda rahatsızlıkların oyun terapisi ile tanısı ve tedavisi, aile bağlılığı, vaka örnekleri, çocuklarda eğitim ve öğrenme gibi oyun terapisinde mutlaka bilinmesi gereken konular işlenmektedir.
Oyun terapisi eğitimi sertifikası eğitiminde oyun ve önemi, oyun materyallerinin özellikleri, oyunun yapısal temelleri, yaşa göre oyunlar, oyuncakların sınıflandırılması, çocuk merkezli oyun terapisi, oyun terapisinde güven oluşturma gibi temel oyun bilgileri verilmektedir. Ayrıca oyunu etkileyen faktörler, yaşlara göre oyuncak türleri, oyun odasının özellikleri çocuk için terapistin anlamı öğretilen diğer konulardır.
Oyun Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?
Oyun terapisi eğitimini psikolojik danışmanlar, psikologlar, psikoloji yüksek lisans/doktora mezunları, aile danışmanları, çocuk gelişimi uzmanları ve bu alanlarda öğrenci olan her birey alabilir. Eğitim programına eğitim hizmetleri ve psikolojisi alanında kendini geliştirmek isteyenler, kendi ailesinde oyun terapisi hizmeti almak isteyenler, çocuk ve aile ilişkilerini geliştirmek ve uzmanlık kazanmak isteyenler katılabilir.
Bu alan ilgi duyan herkesin rahatlıkla başvurabileceği oyun terapisi eğitimi sertifikası alındıktan sonra çalışmaya başlamanız mümkündür. Oyun terapisi için öncelikle oyun terapisine uygun malzemelerin bulunduğu, çocuğun kendini huzurlu ve güvende hissedeceği kullanışlı bir oda olması gerekmektedir. Oyun terapisi sırasında kullanılan oyuncaklar çocukların ilgisini çekecek ve gerçek yaşamı yansıtacak nitelikte olmalıdır.
Oyun Terapisi Eğitimi Sertifikası Ne Kadar Sürer ve Nerelerde Kullanılır?
Çeşitli kurumlar tarafından verilen oyun terapisi eğitimi yaklaşık olarak 1 veya bir buçuk ay sürmektedir. Eğitimin sonunda yapılacak olan sınavdan yeterli puan alındıktan sonra sertifika alınabilmektedir.
Oyun terapisi eğitimi sertifikası alan kişiler anaokulları, kreşler, özel eğitim merkezleri, aile danışmanlık merkezleri, hastane, okul öncesi eğitim merkezleri ve çocuk gelişim merkezleri gibi oyun terapisi eğitimine ihtiyaç duyulan yerlerde çalışabilmektedirler.
Diğer Eğitimlerimiz için tıklayınız.
Diğer İş Ortaklarımız