Üniversiteden E-Devlet Onaylı Sertifika Hasta Yaşlı Bakım Eğitimi Sertifikası

$0.00

Açıklama

Üniversiteden E-Devlet Onaylı Sertifika- Hasta Yaşlı Bakım Eğitimi Büyükler, Yaşlı Bakımı, Koruma, Korumak

Ülkemizde Hasta yaşlı bakım eğitimi son zamanlarda oldukça ses getirdi. Özellikle hasta bakım evlerinin artması bu durumu tetikleyen bir etken oldu. Çünkü hasta bakım evleri arttıkça buralarda çalışacak eğitimli kişiler de aranan bir değer oldu. Hem özel hem de devlet olarak onlarca bakım evi son zamanlarda hayata geçti. Fakat bu hızlı artış içerisinde eğitimli bakıcılar hemen bulunamadı. Milli Eğitim Bakanlığı ’da bu süreçte insanların mağdur olmaması için çalışmalara imza attı.

Bu çalışmaların başından da açılan kurslar geliyor. MEB onaylı yaşlı bakım sertifikası çalışmaları sayesinde bakım evlerindeki açıklar kapatılıyor. İlk olarak MEB bakım evlerinde çalışacak kişiler için Açık Öğretim eğitimleri açmıştı. Açık Öğretim bölümlerine olan ilgi de oldukça fazla oldu. Öğrenciler açık öğretimdeki tüm hasta ve yaşlı bakım bölümlerinin kontenjanını kısa sürede doldurdu. Fakat bu durum bile bakım evlerindeki çalışan sayısını tamamlamaya yetmedi.

Bu yüzden de hasta yaşlı bakım eğitimi almak isteyenler ve sektörün bu eksiğini tamamlamak için üniversitelerde hasta ve yaşlı bakım kursları verilmeye başlandı. Bu kursların işleyişi açık öğretim eğitimlerinden oldukça farklı ilerliyor. Buna ek olarak bu kursların süreleri ve içerikleri de açık öğretimden tamamen farklıdır. Her iki eğitimin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. Ama genel olarak sertifika sahipleri ve ön lisans mezunları aynı haklara sahip oluyor.

Hasta Yaşlı Bakım Eğitimi Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gerek hastanelerde gerek ise evlerde yaşlı ve hasta kişiler bakıma ihtiyaç duyar. Eskiden hasta ve yaşlıların bakımları hemşireler tarafından yapılıyordu. Hatta hemşireler zaman zaman evlere giderek de bakımları yapıyordu. Fakat hasta ve yaşlılar sadece sağlık açısından bakıma ihtiyaç duymaz. Temizlikten yemeğe kadar her nokta yardıma ihtiyacı olan insanlar var. Hasta ve yaşlı bakımı eğitimi alan kişiler de bu kişilerin bakımlarını yapmak üzere eğitim alıyor.

Peki, neden hemşireler yerine artık bu kişiler bakımı yapıyor? Aslında cevabı çok basit. Her hastanın ihtiyaçları ayrı oluyor. Hemşirelerin eğitimleri hastaya müdahale olarak ilerler. Ayrıca hemşirelerin aldıkları psikoloji eğitimleri de müdahaleye ihtiyaç duyan hastalara yöneliktir. Yani hasta ve yaşlı kişilerin bakımı yapmak için hemşireler ekstra bir eğitim almaz. Verilen bu sertifika sayesinde ise öğrenciler hasta yaşlı bakım eğitimi hakkında her şeyi öğreniyor.

Böylelikle de hasta ve yaşlılara müdahaleler çok daha profesyonel bir şekilde yapılıyor. Hem ülkemizde hem de yurt dışında bu alana olan ilgi oldukça fazla. Ayrıca yapılan araştırmalar eğitimli kişiler sayesinde hasta ve yaşlıların daha iyi şartlarda bakıldığını da gösteriyor. Buna ek olarak hasta ve yaşlıların bakım sonrası geri dönüşleri de oldukça olumlu. İş imkanları da tüm bu dönüşler sonrasında gün geçtikçe artıyor.

Hasta Bakım Sertifikası Ne İşe Yarar? Tekerlekli Sandalye, Bakım, Engelli

Yaşlı ve hasta kişilerin ihtiyaçları farklıdır. Tuvalet ihtiyaçları için yardıma ihtiyaç duyan çok fazla hasta var. Yaşlı ve hasta bakım sertifikası sahibi kişiler de yaşlıların tüm bu ihtiyaçlarını gidermek için çalışır. Üstelik bu alanda tamamen profesyonel olarak eğitimlerini tamamlar. Bakımlar sadece hastanelerde yapılmaz. Evlerde de çoğu zaman hasta ve yaşlı bakımı yapılıyor. Bu alanda eğitimli kişilerin olması hasta ve yaşlıların ihtiyaçlarının hem doğru hem de profesyonelce giderilmesini sağlar. Çünkü hasta ve yaşlı bakımı tahmin edildiği kadar kolay değildir.

Hasta Yaşlı Bakım Eğitimi Nasıl Alınır?

Genel olarak insanlar hasta ve yaşlı bakım eğitiminin sadece açık öğretimde verildiğini sanıyor. Fakat buna ek olarak üniversiteler de isteyen öğrencilere bu eğitimleri veriyor. Sınava girmeden isteyen herkes bu eğitime başvuru yapabilir. Hatta halk eğitim hasta ve yaşlı bakım kursu bile veriyor. Buna ek olarak bazı özel kurumlar da bu eğitimleri veriyor. Verilen eğitimlerin hepsi MEB tarafından onaylanarak veriliyor.

Üniversitelerdeki Hasta ve Yaşlı Bakım Kurslarına Nasıl Başvuru Yapılır? Kadın, Eskimiş, Gri Saç, Büyükanne

Hasta yaşlı bakım eğitimi pek çok devlet üniversitesi tarafından belli zamanlarda açılıyor. Üniversiteler duyuru kısmından sık sık eğitim ile ilgili bilgileri paylaşıyor. Başvuru zamanları da yine buradan duyuruluyor. Eğitimi almak isteyen kişiler kurs başvuruları açıldıktan sonra hemen başvurularını yapmalıdır. Çünkü kontenjanlar hemen doluyor. Bu yüzden de bazı üniversiteler öğrencilere ön kayıt imkanları sunuyor. Ön kayıt yapan kişiler sonraki eğitime erkenden başvurma imkanı yakalıyor.

Hasta Bakım Sertifikası Fiyatları

Ülkemizde hasta yaşlı bakım eğitimi üniversiteler ve özel kurumlar tarafından veriliyor. Eğitimin alındığı her kurumda da fiyatlar değişiklik gösteriyor. Hasta bakım sertifikası fiyatları 800 TL’den başlayarak yukarılara doğru çıkıyor. Fakat zaman zaman indirim ile fiyatlar aşağılara da çekiliyor. Özellikle özel kurumlar kontenjanın dolmadığı zamanlarda fiyatları genellikle indiriyor. İndirimden yararlanmak isteyen kişiler acele etmemelidir. Ayrıca kursların hepsi MEB onaylı olduğu için e – devlet üzerinden de ulaşılabiliyor.

Hasta ve Yaşlı Bakım Eğitimlerini Kimler Alabilir?

Üniversite ve özel kurumların açtığı eğitimlerin hepsi bir ön kritere sahip değildir. Özellikle ön lisans ya da lise gibi eğitime sahip olmak bu kurs için zorunlu değildir. İstenilen çok basit şartlar vardır. Bu şartlar da yerine getirilmesi gereken zorunlu şartlardır. Genel olarak:

  • Başvuru tarihinde başvuruları yapmak gerekir.
  • Hasta yaşlı bakım eğitimi ücretlerini istenilen zaman aralığında belirtilen hesaplara yatırmak.
  • Sınavdan geçer not alarak eğitimi sonlandırmak.

Hasta Yaşlı Bakım Sertifikası Sınavları ve Eğitim Süresi

Üniversitelerdeki hasta ve yaşlı bakım eğitimleri genellikle 1 ay sürüyor. Eğitimi almaya hak kazanan kişiler derslere de online olarak erişiyor. Canlı ders sistemi bu eğitimde yer almıyor. Bunun yerine kayıt olan kişilere üniversitenin videolarının olduğu uzantıya girme hakkı veriliyor. 1 ay süren eğitim boyunca öğrenciler 7 – 24 bu videolara erişiyor. 1 ay sonra ise öğrenciler online bir sınava giriyor. Sınavların hepsi ise tamamen test şeklinde yapılıyor. Videoların dışında herhangi bir bilgi öğrencilerden istenmiyor.

Hasta yaşlı bakım eğitimi özel kurumlarda da neredeyse aynı ilerliyor. Kurs süreleri bu kurumlarda da aynı sürüyor. Sınavlarda yine test olarak yapılıyor. Fakat bazı özel kurumlar eğitimleri yüz yüze de veriyor. 20 saat süren eğitimlerin hepsinin sunduğu imkanlar birbiri ile aynı. Üniversiteden ya da özel bir kurumdan sertifika alan kişiler hiçbir şekilde ayrım yaşamıyor. Ayrıca kursların içeriği de hiçbir şekilde birbirinden ayrılmıyor.

Diğer Eğitimlerimiz için tıklayınız.

Diğer İş Ortaklarımız

www.deutschstube.com

www.vizelazig.com

www.doratercume.com

Tercumix İletişim
Bizi Arayın