$0.00
Description
E-Devlet Onaylı Üniversiteden Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi Nasıl Alınır?
Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi, değişen yaşam şartlarında çocuklar için nasıl bir öneme sahip? Peki ama bu eğitim kimler tarafından ve nasıl verilir? Hepsi bir yana çocuk pilatesi çocuklar için neden önemlidir?
Çocuk pilatesi günümüzde zihinsel ve bedensel gelişimi için önemli bir unsur olarak önümüze çıkıyor. Dolayısıyla Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi de oldukça dikkat çeken bir meslek dalı olarak rağbet görüyor.
Günümüzde MEB onaylı sertifika eğitimleri ile donanımlı eğitmenler ilgili kurumlarda görev almaktadır. Peki bu kurumlar hangileridir ve eğitim içeriğinde neler yer alır?
Çocuk Pilatesi Nedir?
Çocuk pilatesi, gelişme çağındaki çocukların kaslarının güçlenmesi ve vücudunun esneklik kazanması için uygulanan egzersizlerdir.
Pilates, sanıldığının aksine yalnızca yetişkinler için tavsiye edilen bir egzersiz programı değildir. Belirli bir yaştan itibaren çocuklar da eğitmenler eşliğinde çocuk pilatesi eğitimi alabilirler.
Küçük yaşlardan itibaren yapılabilen bu egzersiz hareketleri çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için oldukça avantajlıdır. Doğru yapılan eklem hareketleri sayesinde çocukların kasları güçlenirken bedensel farkındalık da oluşturulur.
Düzenli yapılan pilates, çocukların hareket algıların gelişmesi ve bedensel gelişimlerinin sağlıklı ilerlemesi için tercih edilen bir spor dalıdır. Dolayısıyla etkin bir biçimde yapılan çocuk pilatesi sağlıklı bir kemik ve kas yapısının oluşmasını sağlar.
Çocuk Pilatesi Kaç Yaş Aralığı İçin Uygundur?
Her yaşa uygun bir egzersiz olan pilates, günümüzde çocuklar için de bir alternatif olarak önümüze çıkıyor. Özellikle zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimi için sıklıkla tercih edilmeye başlandı. Peki pilates her yaş grubu için uygun bir seçenek mi?
Kids pilates olarak de bilinen çocuk pilatesi 5 yaşından 18 yaşına dek geniş bir kitleye hitap etmektedir. Gelişim çağındaki çocuklara sunulan bu çocuk pilatesi eğitimi yaş aralığına göre değişim gösterir. Yaş aralığına uygun egzersizler ile gelişim çağındaki çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi desteklenir.
Çocuklar İçin Pilates Neden Önemli?
Çocuk pilatesi çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerinin sağlıklı ilerlemesi için oldukça destekleyicidir. Ayrıca günümüzde çocukların teknolojik cihazlardan bir nebze de olsa uzaklaşarak farklı aktivitelere yönelmesi için sağlıklı bir alternatiftir.
Gelişen teknoloji ve toplumsal nedenler çocukları daha kısıtlı alanlarda kısıtlı aktivitelere yönlendirmekte. Bu alışkanlıklar çocukların gelişimlerini olumsuz etkileyen pek çok faktörü de beraberinde getiriyor. Boyun düzleşmesi, obezite, kamburluk, göz bozuklukları bu olumsuzlardan sadece birkaçı.
Çocuk pilatesi ise çocuklar için alternatif bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor. Düzenli olarak yapılan pilates, gelişim çağındaki çocuklar için zihinsel ve bedensel gelişimlerini olumlu etkiler. Kas ve iskelet sisteminin sağlıklı biçimde gelişmesine ortam sağlar.
Değişen alışkanlıklardan bir tanesi de beslenme alışkanlıklarıdır. Özellikle çocuklar için farklı atıştırmalıklar çeşitlenir ve artarken beslenme alışkanlıkları da değişiyor. Olumsuz yönde değişim gösteren beslenme rutinleri de spor aktiviteleri ile giderilmeye çalışılır. Çocuk pilatesi bedensel sağlığı beslenme ile de destekler. Sunulan Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi düzenli beslenme programları ve alışkanlıklarının oluşumunda da oldukça etkili bir unsurdur.
Gerçekleştirilen Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi sayesinde ruhsal olarak da sakin ve gelişime açık bir yapı oluşturulması hedeflenir. Sakin ve temiz bir zihin ile gündelik hayatında da çocukların sağlıklı iletişim kurmaları amaçlanır. Ayrıca okuldaki başarılarının da yükselmesine imkan sunan bir aktivitedir. Gelişen zihinsel ve ruhsal beceriler okul hayatında da kolaylık sağlar.
Çocukların yaşam standartlarını yükselten bir aktivite olan çocuk pilatesi ilerleyen yaşlarda da kazanılacak olan alışkanlıkların temelidir. Küçük yaşlarda edinilen spor alışkanlığı, çocuğun gelişimi ile birlikte gelişimine devam eder. Böylelikle hayatının her alanında sporla yaşamaya alışkın, sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesinde öncülük yapılır.
Konusunda yetkin kişiler tarafından gerçekleştirilen eğitimler ile çocukların bilinçleri artarken kişisel güvenleri de artar. Yapılan çocuk pilatesi ile özgüvenli bireylerin topluma kazandırılması da yararlı alışkanlığa sahip toplum oluşması açısından önemlidir.
Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi
Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi alan kişi çocukların ihtiyaç duyduğu pilates eğitimini verme konusunda yetkinlik sahibi kişidir. Bu kişiler, pilates eğitmeni olabileceği gibi daha önce pilates yapmamış bile olabilirler.
Sunulan pilates eğitmenliği eğitimi sayesinde gereken donanıma sahip olan adaylar, eğitim sonucunda gerekli sertifikaya sahip olurlar. Alınan pilates eğitmenliği sertifikası ile ilgili kurumlarda Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi unvanı ile görev alırlar.
Belirli kurumlar tarafından sağlanan pilates eğitmeni eğitimi sözlü ve uygulamalı olarak kurum içerisinde sağlanır. Belirlenen günlerde sunulan eğitimlere katılımlar zorunludur. Eğitimlerin ardından adaylar, sözlü ve uygulamalı olmak üzere iki kademeli bir sınava tabi tutulurlar. Bu kademeli sınavlardan başarı sağlanması ile Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi sertifikası almaya hak kazanırlar.
Çocuk Pilates Eğitmenliği Eğitimi İçeriği
Çocuk pilates eğitmenliği eğitimi uygulanan yöntemler ve doğru egzersiz hareketleri açısından önemlidir. Bu eğitimi almadan önce adaylar pilates yapmış olabileceği gibi bu eğitim ile sıfırdan da öğrenebilir.
Adaylara yetkili kurumlarca verilen pilates eğitimi kapsamlı bir eğitim olup ihtiyaç duyulan içerikleri barındırır. Bu eğimin içeriğinde;
- Pilatesin tarihçesi
- Pilatesin prensipleri
- Temel ve fonksiyonel anatomi
- Pilatesin yapısı ve yöntemleri
- Çocuklarda Pilates Mat Egzersizleri
- Pilates Mat Egzersizlerinin Postür Bozuklukları Üzerinde Etkisi
- Pilates Mat Egzersizlerinin Motor Beceriler ve Esneklik Üzerine Etkileri
- Egzersiz bilimi
- Bedenin doğru ve verimli kullanılması
- Pilatesi diğer egzersizlerden ayıran nitelikler
- Canlandırma yöntemi
- Pilasteste dikkat edilmesi gerekenler
- Pilatesin yapısı ve yöntemleri
- Pilates eğitmenliğinin temeli
- Fitness pilates
- Klinik pilates ve prensipleri
- Fiziksel aktivite ve egzersiz
- Solunum
- Konsantrasyon
- Merkezleme
Çocuk Pilates Eğitmenliği Eğitimi Nasıl Alınır?
Çocuk pilates eğitmenliği eğitimi gelişen yaşam koşullarına göre farklılıklar göstermiştir. Normal hayat düzeninde yüz yüze verilen eğitimler pandemi koşulları nedeniyle de değişime uğramıştır.
Yetkili kurumlar tarafından verilen MEB onaylı pilates eğitimi günümüzde çevrimiçi olarak da verilmektedir. Adaylar katıldıkları online pilates eğitmenliği kursu sayesinde gereken donanımlara ulaşırlar.
Kurs süresince edinilen eğitimler neticesinde adaylar sınava girmeye hak kazanır. Bu sınavlar uygulamalı ve sözlü olmak üzere iki aşamaya ayrılır. Bu iki aşamalı sınavları başarı ile tamamlayan kursiyerler, çocuk pilatesi eğitmenlik eğitimi sertifikası sahibi olurlar.
Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi Bireye Nasıl Katkı Sağlar?
Çocuk Pilates Eğitmenlik Eğitimi sonrasında bireyler farklı kazanımlara ve donanımlara da sahip olurlar. Bu kazanımlar sayesinde verilen eğitimin kalitesi artarken kişisel gelişim için de avantajlıdır. Alınan eğitim sonunda edinilen sertifikanın kişiye kattığı nitelikler;
- Çocuk gelişimi ve bedeni hakkında bilgi sahibi olunması
- İnsan psikolojisi ve vücut aktiviteleri hakkında bilgi sahibi olunması
- Öğrencisinin sağlığı ve fiziki seviyesi hakkında bilgi sahibi olmak
- Öğrencisinin amacına ve becerilerine uygun ve güvenli egzersiz programını bilimsel düzeyde hazırlayabilmek
- Öğrenci gelişimini takip ederek gelişim düzeyinde yeni programlar hazırlamak
- Sakatlıklarda gereken ilk müdahaleyi yapmak
- Pilates aletlerinin kullanımını öğrenmek (Minder, mat, top, bant, çember, reformer, aletli pilates)
- Egzersizler hakkında öğrencisini bilgilendirmek, varsa hataları düzeltmek
Gerçekleştirilen çocuk pilates eğitmenlik eğitimi sonucunda edinilen kazanımlar sayesinde kaliteli bir eğitmenlik süreci başlamış olur. Bu eğitimler, yetkinliğe sahip kurum ve kurulular tarafından sağlanır.